NEI

Neuro Emotionele Integratie (NEI) is een effectieve en snelle methode om emotionele problemen, traumaís, fysieke klachten en onverwerkte gebeurtenissen aan te pakken en op te lossen. Lange praatsessies of het herbeleven van ervaringen is niet nodig. NEI consulten worden over het algemeen als plezierig en vooral als zeer verhelderend ervaren.

Het onderbewuste slaat alles op wat we meemaken. Niet alles wat we ervaren, kunnen we begrijpen en verwerken. Zeker niet op jonge leeftijd. Incidenten, gebeurtenissen of traumatische ervaringen die we niet verwekt hebben, kunnen ons belemmeren in het dagelijks leven.

NEI geeft ons inzicht in de oorzaak achter de klacht. Onbewuste gedachten en onverwerkte ervaringen worden bewust gemaakt. Met dit inzicht kunnen we patronen veranderen.

Op twee manieren kan er uitgezocht worden wat zich afspeelt op het onbewuste niveau. Eťn manier is het gebruik van de biotensor. Dat is een fijngevoelig instrument dat trillingen meet. Middels de biotensor kunnen de energie signalen en de trillingen van het lichaam gemeten worden. De trillingen van ons lichaam worden beÔnvloed door onszelf, maar ook door onze omgeving (bv. door bepaalde voedingsstoffen of ziekteverwekkers). Met dit meetinstrument kan ook beoordeeld worden hoeveel energie je op een bepaald moment hebt of welke homeopathische middelen, voedingssupplementen voor jouw lichaam geschikt zijn.

De tweede manier is het doen van een spiertest. Iets kan een verstorende werking hebben op het energiesysteem (bv. een bepaalde negatieve gedachte) . Dit veroorzaakt stress en verlaagt het energie systeem. Dit is meetbaar door een verzwakte spiertest. Als iets goed is voor het lichaam zal je een sterke spiertest meten. Je kunt hiervoor elke spier in het lichaam gebruiken. Praktijk Groene Peper maak gebruik van de armspier test en de O-ring test. Bij de armspiertest drukt de therapeut zachtjes op je arm en bij de O-ring test houdt de cliŽnt de duim en de middelvinger tegen elkaar en probeert de therapeut de cirkel die je maakt met je vingers te breken. De armspier of de spieren van je vinger zullen verzwakken als iets niet goed voor je is en sterk blijven als dit niet het geval is. Deze methode is afkomstig uit de kinesiologie (de leer van de spieren en de spierbewegingen).