EFT en EE

EFT

EFT is de afkorting voor Emotional Freedom Techniques. Het is een snelle en effectieve techniek. EFT vindt zijn oorsprong in de acupunctuur. Net als in de acupunctuur, gaat EFT er vanuit dat negatieve emoties en ervaringen een verstoring veroorzaken in het energiesysteem van het lichaam. Door te kloppen op bepaalde meridiaanpunten en ondertussen zinnetjes die betrekking hebben op het probleem te herhalen, klop je de ongewenste emoties weg. Het lichaam wordt weer in balans gebracht.

De werkwijze is gebaseerd op een relatief eenvoudig protocol. In één consult kun je leren de techniek op jezelf toe te passen. Vervolgens kun je EFT ook thuis toepassen op verschillende problemen of klachten. De werking is zacht, goed, snel en blijvend.

De effectiviteit van EFT is herhaaldelijk wetenschappelijk aangetoond.

EE

EE ofwel Emotioneel Evenwicht komt voort uit de NEI therapie. Het lijkt sterk op EFT en wordt vaak toegepast aan het einde van een NEI sessie. Bij een EE behandeling wordt een Acpasonic ingezet. Dit is een apparaat dat wordt gebruikt i.p.v. acupunctuurnaalden. Het heeft een infrarood signaal en een trilling. Door de punt op acupressuurpunten te zetten, heeft het dezelfde werking als acupunctuurnaalden. Het apparaat is uitgebreid getest en heeft een zeer diepe werking.